Risicos Goud Kopen

De aanschaf van goud wordt vaak overwogen door mensen die willen gaan beleggen of gewoon hun geld waardevast weg willen zetten. Het is vooraf wel belangrijk om te weten welke risico’s goud kopen nu eigenlijk met zich mee brengt. Alleen door de risico’s op waarde in te schatten kunt u een weloverwogen beslissing nemen waar u helemaal achter staat.

Het mag duidelijk zijn dat goud kopen online slechts het begin is van een mooi avontuur. Dit avontuur zal u leiden naar de hoge pieken van de winst en in het slechtste geval naar de diepste dalen van het verlies. Toch is het heel goed mogelijk om bij het goud kopen risico’s te vermijden en het behalen van een mooie winst een stuk zekerder te maken. Dit doet u hoofdzakelijk door u goed voor te laten lichten of door zelf heel veel kennis op te steken over goud, fysiek goud kopen en natuurlijk de uiteindelijke verkoop. Helemaal uitsluiten kunt u het niet dat er risico’s aan goud kopen zitten maar u kunt ze wel zo klein mogelijk maken. Goud is en blijft een edelmetaal dat erg gewild is maar waarvan de prijs afhankelijk is van de handel op de internationale grondstoffenbeurs in New York. Dat beleggen in goud risico’s in houdt heeft dus grotendeels te maken met het feit dat het niet te voorspellen is wat de ontwikkelingen op de beurs zullen doen. De risico’s van beleggen in goud lijken daarmee op de risico’s die andere vormen van beleggen ook inhouden en die u als belegger zult moeten accepteren.

Toch mag het duidelijk zijn dat goud een fysiek edelmetaal is en daarmee een stuk tastbaarder dan andere vormen van beleggen. Hierdoor zal het nooit helemaal haar waarde verliezen en dat is iets waar u rekening mee moet houden. Dat fysiek goud kopen risico’s in houdt mag duidelijk zijn, als de goudkoers na aankoop naar beneden gaat dan zult u bij verkoop immers niet hetzelfde bedrag voor het eerder aangekochte goud terug krijgen. Dit is een risico dat u niet kunt vermijden maar wat u met enige kennis van zaken wel kunt minimaliseren. Rekening houdend met deze risico’s goud kopen zal dan ook betekenen dat u het goud koopt op een moment dat de prijs van goud een niveau heeft waarvan u redelijkerwijs kunt verwachten dat deze omhoog zal gaan. Hier hebt u zelf geen invloed op omdat u afhankelijk bent van wat er op de markt gebeurd. Toch kunt u kijkend naar deze risico’s fysiek goud kopen en daar naar verloop van tijd een mooie winst mee behalen. U moet hiervoor een zekere kennis hebben van het verloop van de koers van goud door de jaren heen. Dit zal u leren dat de risico’s van goud kopen de laatste tien jaar behoorlijk klein zijn geweest. De prijs van goud is de laatste ruim tien jaar aan een constante stijging onderhevig geweest en de risico’s waren daardoor te verwaarlozen. Dat vandaag de dag het beleggen in goud risico’s in houdt heeft te maken met het feit dat de prijs niet meet continu stijgende is.

Het is dus zaak om het moment van aankoop zo te plannen dat de prijs een niveau bereikt waarvan u redelijkerwijs mag verwachten dat deze omhoog zal gaan. Op deze manier kunt u met de nodige risico’s goud kopen en toch op termijn een mooie winst behalen. In het slechtste geval zult u, kijkend naar de historische ontwikkeling van de prijs van goud, uw belegging jarenlang in uw bezit moeten houden om uw geïnvesteerde geld terug te krijgen. Het is een feit dat historisch gezien de risico’s van beleggen in goud betekenen dat het soms dertig jaar kan duren voordat de prijs van goud een niveau bereikt dat u uw geld weer terug krijgt. De kans dat u uw inleg echter weer terug krijgt is echter vrijwel honderd procent en dat wordt bedoeld met het waardevast weg zetten van uw geld. Het betekend echter ook dat de risico’s van fysiek goud kopen betekenen dat goud een belegging op de langere termijn zijn. Het is nu eenmaal niet altijd mogelijk om op de korte termijn voldoende winst te genereren om de gemaakte kosten terug te krijgen. Dat fysiek goud kopen risico’s in houdt op het gebied van de gemaakte kosten voor aankoop en verkoop van het goud is niette vermijden. Toch kunt u dus met de nodige kennis van alle facetten van het goud kopen risico’s vermijden en daardoor de winst die u met uw beleggingen kunt maken bijna veilig stellen.