Nadelen Goud Kopen

Natuurlijk zijn het de soms enorme voordelen die mensen er toe bewegen om goud te kopen. Toch zult u alleen met het letten op de nadelen goud kopen op een verantwoorde manier en het risico daarbij zoveel mogelijk beperken. Niet dat u zich hoeft laten afschrikken maar u moet wel op de hoogte zijn van waar u aan begint.

Ondanks de mooie winsten die er met goud kopen online zijn te behalen en waar veel over verhaald wordt, zal er ook een andere kant aan de aanschaf van goud zitten waar u niet omheen kunt. Het kan immers niet zo zijn dat er geen nadelen aan goud beleggingen zitten omdat anders iedereen zou beleggen in goud. Toch is het als u op de hoogte bent van de nadelen een risico dat heel erg goed is te overzien en in te calculeren is bij uw overwegingen. Dat goud kopen nadelen heeft zal voornamelijk te maken hebben met het feit dat u zelf geen enkele invloed hebt op het verloop van de prijs van goud. De goudkoers wordt immers bepaald aan de hand van de handel op de internationale grondstoffenbeurs in New York waar goud in grote hoeveelheden verhandeld wordt. De nadelen van goud kopen in kleine hoeveelheden is dat dit niet op de beurs maar bij een handelaar gebeurd en natuurlijk dat de kleine hoeveelheden geen invloed kunnen hebben. U kunt dus hoe graag u dat wellicht ook zou willen, geen invloed uitoefenen op het verloop van de koers van goud en bent daarom overgeleverd aan wat er op de beurs gebeurd. Dit zijn een aantal van de nadelen van goud beleggingen en daar moet u rekening mee houden.

Natuurlijk zijn er nog meer zaken waar u rekening mee moet houden en die hebben te maken met in welke vorm u goud koopt. Dat fysiek goud kopen nadelen heeft zal bijvoorbeeld niemand echt door hebben op het moment dat hij of zij het glimmende stuk edelmetaal in de handen heeft gekregen. Op het moment echter dat u door gaat met de dagelijkse beslommeringen of gewoon naar bed gaat zult u wellicht tot de conclusie komen dat u uw aankoop ook veilig op moet bergen. Dan worden de nadelen van goud kopen opeens duidelijk want hoe doet u dat precies. Op het moment dat u de volgende dag van huis gaat om naar uw werk te gaan dan zult u uw beleggingen thuis achter moeten laten. Dan zult u pas echt zien dat fysiek goud kopen nadelen heeft waar u toch echt eerst over na moet denken. U zult om ieder risico te vermijden dus zorgen voor een veilige opslag plaats opdat uw goud niet zomaar in verkeerde handen kan vallen. Tot de nadelen van goud kopen in een fysieke vorm kunt u dus het feit rekenen dat u een kluis of brandkast moet hebben en eventueel ook moet investeren in een afdoende beveiliging van uw huis of uw kantoor. Dat grote hoeveelheden goud kopen nadelen heeft die nog groter zijn zal blijken als u verteld wordt dat u daarvoor een professionele opslag moet huren.

Toch hoeft u wat betreft het veilig opslaan van goud niet zo hard te treuren, de winst potentie die goud heeft zal er voor zorgen dat de eventueel bijkomende kosten snel terug verdiend kunnen worden met de gemaakte winst. Er zijn mensen die denken over deze nadelen goud kopen als een bezwaarlijke manier van beleggen zien. Dit kan zijn omdat men gewoon geen risico wil nemen met het in huis hebben van een dergelijke waarde of omdat men gewoon geen zin heeft om de nodige investeringen te doen in een adequate beveiliging. Als u dan toch wilt beleggen in goud moet u bedenken dat er ook nadelen aan goudtrackers kopen kleven. Deze nadelen hebben vooral te maken met het feit dat u zelf niet zoveel regie hebt en met de kosten die er aan verbonden zijn. Dat goud kopen nadelen heeft met de kosten die voor aankoop gemaakt worden en de veilige opslag mag duidelijk zijn, de kosten die voor goudtrackers gemaakt worden zullen echter vaak nog hoger zijn. Natuurlijk is met inachtneming van deze nadelen goudtrackers kopen mogelijk maar de winstgevendheid zal iets minder zijn waar dan weer tegenover staat dat u er zelf weinig mee te doen hebt. Dit is ook waarom de meeste mensen toch voor fysiek goud kopen kiezen en zich niet laten verleiden tot weer een ander beleggingsproduct. Belangrijk is echter dat ondanks al deze nadelen goud een waardevaste belegging is en in de meeste gevallen over tijd goed voor een hele mooie winst.