Maple Leaf Kopen

Het beleggen in goud kunt u op verschillende manieren doen en iedere manier heeft daarbij zo haar voordelen en nadelen. U kunt bijvoorbeeld een Maple Leaf kopen waarmee u kunt beleggen in puur goud maar wel met een ounce of minder tegelijk. Voor grote beleggers zal dit wellicht minder interessant zijn maar voor de kleinere belegger is het een hele mooie belegging.

Bij het goud kopen online kunt u kiezen uit producten in fysieke vorm en producten die alleen op papier bestaan. Het fysiek goud kopen kan vervolgens gebeuren door middel van goudbaren kopen of gouden munten aanschaffen. Van gouden munten kopen is een gouden Maple Leaf kopen een goed voorbeeld omdat u darmee een munt koopt die van 24 karaat puur goud geslagen is. Het is natuurlijk absoluut geen vereiste om in puur gouden munten te investeren maar het is wel het mooiste voorbeeld van het beleggen in goud dat u zich kunt bedenken. Een Maple Leaf munt kopen is naast in een gouden uitvoering ook mogelijk in een zilveren versie waardoor ook de zilver beleggers bediend kunnen worden. U zult bij het Maple Leaf kopen een munt in uw bezit krijgen die sinds 1979 door de Royal Canadian Mint wordt geslagen. De Maple Leaf werd ingevoerd omdat op dat moment de enige echte beleggingsmunt de Zuid Afrikaanse Krugerrand was. Door de boycot tegen het apartheidsregime in Zuid Afrika was deze echter steeds moeilijker verkrijgbaar. De Canadese overheid zag hier een gat in de markt in dat door middel van de mogelijkheid van de Maple Leaf munt kopen gedicht werd.

Dat een van de doelen van de mogelijkheid van de Krugerrand kopen het ondersteunen van de binnenlandse goud industrie was, was ook de Canadese overheid niet ontgaan. Natuurlijk had men met de mogelijkheid van de Maple Leaf kopen voor ogen dat de eigen edelmetaal industrie een steuntje in de rug zou krijgen. Daarnaast wist men ook te voldoen aan een vraag uit de markt van de kleinere belegger die graag een betaalbare mogelijkheid van het beleggen in edelmetaal wilde hebben. De kleinere maten goudbaren waren eind jaren zeventig niet vrijelijk beschikbaar en de gouden Maple Leaf kopen was dan ook de enige mogelijkheid voor de kleinere belegger om te beleggen in goud. Het voorbeeld van de Canadese overheid werd in de jaren daarna gevolgd door andere overheden. Vanaf 1986 was de Maple Leaf kopen niet langer de nieuwste mogelijkheid met de introductie van de Amerikaanse Gold Eagle en de Australische Gold Nugget. Na de eerste drie jaar van het bestaan was het duidelijk dat men een onder beleggers populaire munt aan het slaan was. Dat was dan ook het teken om de Maple Leaf in meerdere kleinere gewichten te slaan en uit nog puurder goud. Bij het online Maple Leaf kopen zult u nu dan ook vijf verschillende gewichten tegen kunnen komen. Over het algemeen zult u echter vooral de 1 troy ounce en soms de halve troy ounce Maple Leaf online kopen.

Dit wil echter niet zeggen dat er niet ook een kwart troy ounce, een tiende troy ounce en een twintigste troy ounce uitvoering geslagen wordt en er in het vijftiende jubileum jaar ook een vijftiende troy ounce uitvoering op de markt gebracht werd. Omdat de kosten voor het invoeren van deze kleinere exemplaren echter verhoudingsgewijs erg hoog zijn kunt u dus alleen de grootste twee uitvoeringen van de Maple Leaf kopen. Als u dat doet krijgt u echter wel een puur gouden munt die erg populair en goed te herkennen is aan het symbolische kastanjeblad dat u ook op de Canadese vlag terug ziet. Dit is natuurlijk belangrijk omdat u niet alleen de Maple Leaf online kopen moet maar op een later moment ook weer moet verkopen. Het feit dat de munt erg populair is en ook heel goed is te herkennen, zorgt er voor dat u bij het Maple Leaf van goud verkopen ook een goede prijs voor uw munten zult krijgen. Dit is wellicht net zo belangrijk als het online Maple Leaf kopen voor een goede prijs ook belangrijk is. Hoe lager immers de aanschaf prijs en hoe hoger de verkoop prijs hoe meer winst u met uw beleggingen maakt. Omdat natuurlijk veel mensen willen beleggen door middel van deze mooie gouden munt is een gouden Maple Leaf kopen zeer goed mogelijk. De meeste handelaren zorgen er voor dat men een goede voorraad heeft en zullen uw verzoek dan ook snel in kunnen willigen. Een Maple Leaf munt kopen staat daarmee symbool voor een hele mooie manier van beleggen in goud waar u ondertussen ook heel erg mooi naar kunt kijken.