Krugerrand Kopen

Als u wilt beleggen in goud door middel van het aanschaffen van munten van goud zult u een ruime keuze hebben. Ook al gaat het over de oudste echte beleggingsmunt, een Krugerrand kopen is nog steeds ongekend populair onder beleggers. Het is een hele goede manier van het beleggen in goud dit daarnaast ook nog heel mooi is om naar te kijken.

Bij het goud kopen online kiezen voor munten van goud is een vorm van beleggen die onder particuliere beleggers en kleinere beleggers erg populair is. U kunt bij het online Krugerrand kopen immers een bedrag investeren dat ongeveer overeen komt met de koers van goud op het moment van aankoop. Dit komt omdat de Zuid Afrikaanse overheid heel goed heeft nagedacht over het ontwerp van deze mooie munt en daarmee de grondvesten heeft gelegd voor de manier waarom gouden munten kopen ook vandaag de dag nog steeds werkt. In 1967 was de Zuid Afrikaanse overheid van mening dat iedereen in staat moest zijn om goud te bezitten en bood daarom de mogelijkheid van de Krugerrand munt kopen. De Krugerrand is aanvankelijk op de markt gebracht als circulatie munt en is daarom geslagen van een legering van goud en koper. Een Krugerrand kopen betekend dan ook dat u een munt aanschaft die harder is dan puur goud maar wel een troy ounce goud bevat. De hardheid is nodig om de munt geschikt te maken als circulatie munt terwijl de Krugerrand eigenlijk nooit voor die doeleinden gebruikt is omdat de Zuid Afrikanen al snel goud gingen sparen.

Bij een gouden Krugerrand kopen spreekt men echter wel over het kopen van een ounce goud omdat de waarde van de ruim acht procent koper in het niet valt bij de waarde van het goud. Het feit dat de munt populair was in Zuid Afrika ging niet aan andere landen voorbij en in de eerste tien jaar van het bestaan van de munt, werd een Krugerrand kopen als beleggingsmiddel erg populair over de hele wereld. In 1980 was de Krugerrand zelfs goed voor ruim negentig procent van de wereldwijde handel in gouden beleggingsmunten, de beschikbaarheid was echter een probleem vanwege de boycot van het apartheidsregime in Zuid Afrika. Ook vandaag de dag is een Krugerrand kopen online nog steeds een veel gekozen optie ook al zijn er meerdere concurrenten op de markt. In 1979 werd bijvoorbeeld de Canadese Maple Leaf kopen mogelijk en vanaf 1986 kwamen daar de Amerikaanse Gold Eagle en de Australische Gold Nugget bij. De Krugerrand kopen bleef echter altijd erg populair als zijn er ook jaren geweest dat de enige Europese gouden beleggingsmunt in de vorm van de Oostenrijkse Philharmoniker kopen veruit het populairst was.

Dat de Zuid Afrikaanse overheid het gewicht van een troy ounce goud goed gekozen had mag blijken uit het feit dat tegenwoordig alle gouden munten een troy ounce als standaard gewicht hebben. Bij het online Krugerrand kopen zult u echter ook vaan de mogelijkheid hebben van het aankopen van kleinere eenheden. U kunt naast de uitvoering van 1 troy ounce dan ook een gouden Krugerrand kopen van een halve troy ounce, een kwart troy ounce en een tiende troy ounce. Hierdoor is het beleggen in goud in de vorm van gouden munten binnen handbereik gekomen van iedereen met ieder budget. Een Krugerrand kopen online betekend echter wel dat niet alle gewichten ook altijd beschikbaar zullen zijn. Door de hoge kosten voor het importeren van kleinere gewichten is het niet altijd de moeite waard om dat te doen en vandaar dat u vaak alleen de halve troy ounce uitvoering aan treft.
Dit wil echter niet zeggen dat een Krugerrand kopen niet een hele mooie vorm van beleggen is. Door de afbeelding van Paul Kruger aan de ene kant en die van een Springbok aan de andere kant zult u een zeer bijzondere munt krijgen die er door haar oranje gele gloed heel erg anders uit ziet. Een Krugerrand munt kopen betekend dat u, ondanks het feit dat de munt van een legering van koper en goud gemaakt is, echter wel een troy ounce goud aan koopt. De prijs die u moet betalen zal dan ook direct van de prijs van goud op het moment van aankoop afgeleid zijn. Daarom is een Krugerrand kopen online ook een ongekend populaire manier van beleggen. Het feit dat het een gouden munt is betekend dat het altijd goed herkenbaar is en ook bij het goud verkopen eenvoudig en voor een goede prijs van de hand te doen is. Bij het online Krugerrand kopen zult u dan ook beleggen in een gouden beleggingsmunt die nog steeds erg populair is.