Fysiek Goud Kopen

Goud heeft sinds de allereerste ontdekking symbool gestaan voor rijkdom en macht en is daarom ook altijd een zeer gewild edelmetaal geweest. Ook vandaag de dag hangt er nog een zweem van kracht omheen en daarom willen mensen vaak graag fysiek goud kopen. Een andere reden kan natuurlijk ook zijn dat men liever zelf alles in de hand wil houden en zelf wil bepalen wanneer verkopen aan de orde is.

Als u kiest voor fysiek echt goud kopen online, moet u er rekening mee houden dat u zelf voor een veilige opslag moet zorgen. Dit is wellicht een cliché, maar het is het is wel waar het om gaat als u kijkt welke risico’s goud kopen fysiek in vorm met zich mee brengt. Het hangt echter wel af hoeveel u aan schaft want de grotere goudbaren zullen bijvoorbeeld nooit de speciaal beveiligde opslag plaatsen verlaten. Hierdoor zal de LBMA (London Bullion Market Association) de kwaliteit van het goud garanderen. Dit maakt het mogelijk om bij het goudbaren kopen een aankoop te doen zonder dat u het goud ooit gezien hebt of ooit te zien krijgt. Ook dit is een manier van fysiek goud kopen die normaal gesproken ook door de handelaren op de internationale en andere goudbeurzen wordt gehanteerd. Voor de meeste mensen zal een goudbaar van deze gewichten echter een droom blijven en zal men zich met kleinere hoeveelheden bezig houden. Bij het fysieke goudbaren kopen zal het dan wellicht over 100 gram goud kopen gaan maar veel verder zullen de meeste mensen niet komen.

Dit is overigens geen enkele schande, iedereen zal binnen zijn of haar budget moeten investeren en beleggen en daar horen kleinere hoeveelheden dus gewoon bij. Dit is natuurlijk ook de reden dat bij het fysiek goud kopen u de keuze hebt ui zeer veel verschillende maten en gewichten. Het budget van iedereen is anders en ook zal door de een meer flexibiliteit bij het verkopen gewenst worden dan door de ander. Een veel gebruikte tactiek is immers om bij het fysieke goudbaren kopen niet een enkele grote goudbaar aan te kopen maar enkele kleinere goudbaren waardoor men bij het verkopen niet alles in één maal hoeft te verkopen. Dit geld natuurlijk alleen op het gebied van goudbaren omdat die nu eenmaal in veel meer verschillende gewichten te koop aangeboden worden. Ook gouden munten kopen is mogelijk in verschillende gewichten maar de keuze is hier beduidend minder. Fysieke gouden munten kopen zal in de meeste gevallen betekenen dat u munten van 1 troy ounce koopt. Met een troy ounce goud kopen is een bedrag gemoeid dat voor de meeste beleggers goed te behappen is en waarbij het ook goed mogelijk is om een mooi bedrag aan winst te behalen. Dit is belangrijk omdat aan fysiek goud kopen en verkopen altijd wat kosten zijn verbonden die door de te maken winst terug verdiend moeten worden. Door bij het goud kopen fysiek een ounce aan te schaffen zal de gemaakte winst met die belegging als snel hoog genoeg zijn om eventuele kosten terug te verdienen plus ook nog een leuk stuk winst te maken.

Uiteraard zult u voor uzelf moeten bepalen waar u uw aankopen gaat doen. Over het algemeen hebt u voor fysiek goud kopen de mogelijkheid om dit bij een lokale winkel te doen zoals een juwelier of een beleggingswinkel, of bij een webwinkel. Uiteraard zullen beide mogelijkheden voordelen en nadelen hebben waar u wel even over na moet denken. Bij een lokale leverancier kunt u uw aankoop eerst bekijken en eventueel zelfs in de handen houden voordat u een besluit neemt. Fysieke gouden munten kopen betekend dan bijvoorbeeld dat u vooraf precies kunt zien welke exemplaren u aan schaft. Bij een webwinkel is dat natuurlijk niet altijd het geval omdat men niet van alle producten altijd een actuele foto online zal hebben staan. Als u fysiek echt goud kopen wilt met het doel om te gaan beleggen maakt dit natuurlijk niet echt uit. Het gaat er vooral om dat de kwaliteit is zoals men heeft beloofd opdat u de winst kunt behalen waar u op rekent. Ook wilt u natuurlijk de laagst mogelijke prijs betalen en daar zal ook het een en ander aan verschil op te merken zijn. Omdat een lokale leverancier veel meer kosten maar bij de bedrijfsvoering zal fysiek goud kopen daar veelal duurder zijn. Ook zult u in dit geval zelf met u aankoop over straat moeten en dat brengt helaas ook de nodige risico’s met zich mee. Daarom zullen veel mensen die bij het goud kopen fysiek hun belegging is handen willen hebben hun heil zoeken op het internet. Daar is alles volledig veilig af te handelen en zal uw bestelling netjes en discreet verpakt bij u thuis worden afgeleverd. Hierdoor zal fysiek echt goud kopen op het internet een vaak gekozen optie zijn.