Buffalo Kopen

Er zijn beleggers die de voorkeur geven aan munten van puur goud in plats van munten die van een legering geslagen zijn. Deze beleggers kunnen nu ook bij de Amerikaanse beleggingsmunten terecht en een Buffalo kopen. Deze puur gouden munt is bedoeld om de tekortkomingen van de American Eagle te verbeteren maar zal deze laatste niet vervangen.

Bij het goud kopen online een beleggingsmunt uitzoeken zal in de meeste gevallen betekenen dat u een bepaalde voorkeur volgt. Deze voorkeur zal te maken hebben met het beleggen in goud in pure vorm of in de vorm van een legering. Een gouden Buffalo kopen zal betekenen dat u een munt koopt die van puur goud geslagen is. Dit in tegenstelling tot de American Eagle kopen die geslagen is van een legering van goud, zilver en koper. In tegenstelling tot bij het goud kopen Buffalo munten uitzoeken, is bij het ontwerp van de Eagle voor een legering gekozen omdat de wet niet toe liet om een pure munt te slaan. Geslagen munten moesten immers de status van wettig betaalmiddel hebben om de bescherming van de wet te genieten en moesten daardoor geschikt zijn om als circulatie munt te dienen, dit werd door de legering die behoorlijk hard is mogelijk gemaakt. Nu de Amerikaanse muntwet op dit punt is aangepast is een Buffalo kopen een goede mogelijkheid om in puur 24 karaat goud te beleggen. Men heeft voor het ontwerp van de Buffalo gekozen voor een afbeelding die ook op de Indian Head Nickel gebruikt werd. Bij de aanschaf van een gouden munt Buffalo kopen is dus een soort eerbetoon aan deze door het ontwerp bijna legendarisch geworden munt.

Het ontwerp met een Indianen hoofd op de ene kant en een Bizon op de andere kant heeft een muntwaarde van 50 dollar. Toch zal de aanschaf waarde bij het Buffalo kopen natuurlijk vele malen hoger zijn. Omdat de munt geslagen is van één troy ounce goud, zal de waarde in de buurt liggen van de goudkoers op het moment van aankoop. U mag dan ook verwachten dat u online Buffalo kopen kunt voor een prijs die enkele procenten boven de goudprijs ligt. Deze rekenwijze wordt door alle aanbieders gevolgd en de meerprijs is bedoeld om de gemaakte kosten om de munt aan u aan te kunnen bieden te betalen. Het is dan ook op basis van het percentage dat de verschillende aanbieders met elkaar kunnen concurreren en waarom een gouden Buffalo kopen bij de ene aanbieder goedkoper of juist duurder is dan bij de andere. Dit is natuurlijk goed nieuws voor de beleggers die een iets kleinere beurs hebben maar nog niet goed genoeg bij de goudprijzen van de laatste jaren. Vanaf de eerste mogelijkheid van de Buffalo kopen in 2006 werd de Buffalo alleen geslagen in de standaard uitvoering van 1 ounce die ook voor andere beleggingsmunten wordt gebruikt. Sinds 2008 zijn echter ook gewichten van een halve troy ounce, een kwart troy ounce en een tiende troy ounce goud kopen met Buffalo munten mogelijk.

Door deze kleinere uitvoeringen kwam het houden munten kopen opeens binnen handbereik van mensen met een kleinere beurs en dit droeg natuurlijk ook bij aan de populariteit van de Buffalo. Het Buffalo kopen was zelf zo populair dat de American Mint de verkoop tijdelijk moest staken omdat men niet aan de hoge vraag kon voldoen. In de laatste helft van 2008 begon de omvang van de financiële crisis voor iedereen duidelijk te worden, veel beleggers wilden de onzekerheid van de hypotheek markt in Amerika ontlopen en besloten daarom om over te stappen om bij de aanschaf van een gouden munt Buffalo kopen te kiezen. Dit is natuurlijk erg Amerikaans om voor een eigen munt te kiezen maar het had natuurlijk ook kunnen zijn dat men de Canadese Maple Leaf kopen wilde of zelfs Australische Gold Nugget. De run op de winkels voor de Buffalo kopen was zelf zo erg dat de effecten op de internationale goudkoers te zien waren. De crisis die mede door de Amerikaans hypotheek markt werd ingegeven is nog steeds niet helemaal ten einde en de goudprijs schommelt nog steeds rond historische waardes. Dit betekend echter niet dat u niet de mogelijkheid hebt om te scoren met online Buffalo kopen. Juist omdat de prijs van goud erg schommelt, bent u in staat om soms op de kortere termijn maar zeker op de langere termijn een mooie winst te behalen. Een gouden Buffalo kopen is immers een belegging in p[uur goud en dat zal nu eenmaal altijd haar waarde en een mooie winst opbrengen.