1 Gram Goud Kopen

Hoeveel geld u wilt gaan beleggen is natuurlijk volledig afhankelijk van het budget dat u te besteden hebt. Dit is ook de reden dat goudbaren en gouden munten in meerdere gewichten verkrijgbaar zijn. Hoewel u met 1 gram goud kopen natuurlijk een heel laag bedrag moet betalen is deze manier van beleggen niet erg geschikt om dit als enige aankoop te doen.

Een gram goud kopen online zal u wat betreft de goudwaarde geen hoge rekening opleveren. Als u echter naar de eventueel bijkomende kosten kijkt dan wordt het al snel erg oninteressant om dit als enige aankoop te doen. Bij deze bijkomende kosten zal het dan bijvoorbeeld gaan over kosten die in rekening gebracht worden voor de administratie omdat het een zeer kleine order is en dan zwijgen we nog maar over het op laten sturen van een bestelling bij het online 1 gram goud kopen. Dit is dan ook de reden dat de meeste mensen niet alleen een dergelijke kleine hoeveelheid aan goudbaren kopen. Vaak wordt er dan ook voor gekozen om het 1 gram goud kopen te combineren met een andere aankoop. Als u bijvoorbeeld gouden munten kopen wilt dan kunt u er immers een baartje van 1 gram bij bestellen en alles tegelijk op laten sturen. Hier zitten dan geen meerkosten aan verbonden naders dan natuurlijk de prijs van een gram goud. Toch blijft natuurlijk de vraag of u bij het grotere hoeveelheden goud kopen 1 gram als een verstandige belegging zult moeten zien of dat u er een ander doel mee op het oog moet hebben.

Bij het beleggen in goud zult u natuurlijk als doel hebben om daar een mooie beleggingswinst mee te behalen. Daarbij geld dat hoe hoger het belegde bedrag is, hoe hoger de winst zal zijn en in dit licht zal 1 gram goud kopen u niet de grote winst opleveren waar u wellicht naar op zoek bent. De meeste beleggers zullen daarom ook voor de aanschaf van grotere goudbaren kiezen en vaak beleggen tegen de grenzen van hun budget aan. Toch komt het voor dat tegelijkertijd met de aanschaf van een grotere goudbaar 1 gram kopen gaat. Hiermee kan men dan bijvoorbeeld een leuk cadeau geven aan de kinderen of kleinkinderen. U kunt uw kinderen of kleinkinderen op deze manier met goud kennis laten maken en hun een cadeau geven dat meer waard zal worden naarmate ze er zuiniger op zijn. Een 1 gram goudbaar kopen zal daardoor naast een financiële waarde ook een educatieve waarde hebben die niet in goud uit te drukken is. Als de ontvanger dan goed zuinig is op het gegeven cadeau dan kan het na verloop van vele jaren uitgroeien tot het begin van een nieuw kapitaal. Sommige andere beleggers kiezen bij 1 gram goud kopen er voor om een bewaardoos met meerdere exemplaren aan te schaffen, daarbij krijgt u dan een speciale verpakking van vijftig goudbaren van een gram. Op deze manier is bij het goud kopen 1 gram bestellen erg eenvoudig en het lijkt nog erg imposant ook.

Het is natuurlijk voor aankoop erg belangrijk om te bepalen wat uw budget is en wat het doel is met uw belegging. Als u fysiek goud kopen wilt dan is 1 gram goudbaar kopen eigenlijk alleen de moeite waard als u uw bestelling zelf af haalt. Als dat niet tot de mogelijkheden behoort en u moet uw bestelling op laten sturen dan kunt u beter doorsparen om op een later moment een grotere hoeveelheid aan te schaffen. Een enkele gram goud kopen zal immers door de bijkomende kosten dan veelte duur worden en u zult deze kosten waarschijnlijk nooit terug verdienen. Eventueel kunt u ook naar andere vormen van beleggen kijken die het midden houden tussen het profiteren van de winst potentie van goud en traditioneel beleggen. In tegenstelling tot fysiek een goudbaar van 1 gram kopen kunt u bijvoorbeeld ook kiezen voor een spaarplan waarbij uw geld in goud wordt omgezet. U zult hierdoor zelf uw goud niet in uw bezit krijgen maar de beheerder van het goud spaarplan zal het goud voor u aanschaffen en in bewaring geven. Voor bijvoorbeeld een klein bedrag per maand is 1 gram goud kopen dan al mogelijk waarbij u bezig bent uw kapitaal op te bouwen. Natuurlijk zitten hier wel de nodige risico’s aan verbonden die ook met andere vormen van traditioneel beleggen in verband gebracht worden. Wat dat betreft is online 1 gram kopen in combinatie met een andere bestelling een hele goede optie waarbij u zelf alles in de hand hebt en kunt houden.